Білоруська кухня

Білоруси часто називають "бульбашами" - віддані картоплі. У Білорусі даний як картопля смажена, варена і тушковані. Вони обидві сторони страви, а також автономні блюдо. Картопля займає особливе місце, і частина з приблизно 1000 різних страв Білорусі.

Білоруські традиційні страви містять багато інгредієнтів: свинина, бекон, яловичина, м'ясо птиці, риба, молоко і молочні продукти.
Особливе місце в білоруській кухні є свинина. До цих пір в селах Білорусі пережили поганські традиції: Різдво в зимовий вбив свиню, а потім зробити те ковбаса, сіль, бекон шматки і зробити яловичину. Дуже смачна ковбаса, обсмажена з картоплею і зеленню.
Найбільш цінні гриби в Білорусі білих грибів, особливо в глині, тушкована з картоплею та сметаною.